Китай регистрира спад на новите случаи на заразени с коронавирус в континенталната си част, въпреки че има увеличение на предадени случаи в североизточна провинция, която граничи с Русия, което продължава да притеснява китайските власти, информира "Ройтерс".

Помпео гледа с надежда към Китай - да сподели повече подробности за коронавируса

Помпео гледа с надежда към Китай - да сподели повече подробности за коронавируса

"Това ще спаси живот... китайците казват, че искат сътрудничество и ние искаме това"

Китай потвърди 46 нови случая днес в сравнение с 89 ден по-рано, според Националната здравна комисия. От новите случаи 36 души са пристигнали в Китай от чужбина в сравнение с 86 ден по-рано.

Останалите 10 случая са пренесени на местно ниво. 8 от тях са в североизточната провинция Хъйлундзян, която граничи с Русия, а два в южната провинция Гуандун.

Моралес: Китай спечели Третата световна война

Моралес: Китай спечели Третата световна война

САЩ създали биологично оръжие, според експрезидента на Боливия

Хъйлундзян се превърна в огнище на заразата, където китайските власти се опитват да ограничат разпространението на вируса. Заразени китайски граждани се връщат от Русия.

Китай затвори границата с Русия в провинцията.

Пристигнали от Русия в Китай с коронавирус са потвърдени също и в други части на страната, включително във Вътрешна Монголия и Шанхай.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,87 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 119 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,986 млн. случая и над 126 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 494 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".