Основният кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че сравнението на кампанията му с риториката на нацисткия лидер Адолф Хитлер е „ужасно”, цитиран от ABC.

Това е ужасно сравнение”, каза той пред телевизията, допълвайки, че не е чувал подобно сравнение до момента. „Не съм радостен, определено. Не искам това сравнение”, продължи милиардерът.

Президентът на Мексико сравни Доналд Тръмп с Хитлер и Мусолини

Президентът на Мексико сравни Доналд Тръмп с Хитлер и Мусолини

Сравни тона му с техния

Вчера мексиканският президент сравни езика на Доналд Тръмп с този на диктатори като Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

Запитан за Тръмп, Енрике Пеня Нието изрази недоволство пред вестник „Excelsior” от острите изрази на Доналд Тръмп. Според него подобен език е довел до много съдбоносни сцени в историята на човечеството.

По време на кампанията си Тръмп моли поддръжниците си да си вдигат ръцете като обещание, че ще гласуват за него, което е разглеждано от някои като нацистки поздрав.

Майкъл Блумбърг се отказа от Белия дом

Майкъл Блумбърг се отказа от Белия дом

В американската политическа история

Запитан дали такива сравнения сигнализират, че трябва да намали риториката си, Тръмп отговори „вероятно”, но добави, че продължава да получава силна подкрепа според социологическите проучвания.

По отношение на изявлението на бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, че няма да се кандидатира за президент, Тръмп изтъкна: „Предполагам, че той не е съгласен с това, което казвам, но много хора подкрепят това, което заявявам”.