От днес магазините в Албания отварят като част от разхлабването на мерките, наложени в борбата с коронавируса, информира "Политико".

Магазините за обувки и дрехи, както и цветарските магазини, могат да отворят само ако спазват стандартите за социална дистанция и следват стриктни санитарни правила.

Увеличиха се жертвите на коронавируса в Гърция, Албания и Северна Македония

Увеличиха се жертвите на коронавируса в Гърция, Албания и Северна Македония

В Румъния до момента са потвърдени 2245 случая - увеличение с 293 за последните 24 часа

Албанците, които трябва да се регистрират на приложение, за да получат разрешение за пазаруване на основни неща, сега могат да излизат от домовете си до 2 часа на ден. Такситата също могат да обслужват клиенти, но само между градовете и само с един пътник.

Албания е регистрирала 28 починали и 726 заразени с коронавирус. 410 души са се възстановили.

Премиерът на балканската страна Еди Рама съобщи миналата седмица, че отварянето на икономиката ще става постепенно през две седмици, ако няма увеличение на новите случаи.

Коронавирус: Починалите и заразените в Северна Македония и Албания се увеличиха

Коронавирус: Починалите и заразените в Северна Македония и Албания се увеличиха

В Северна Македония е починал още един човек, с който общо се увеличават до седем

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,8 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 196 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,9 млн. случая и над 206 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 869 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".