Аржентински депутат е бил сериозно ранен, а друг човек е бил убит, след като са били простреляни от движещ се автомобил близо до сградата на парламента в столицата Буенос Айрес, съобщиха властите, цитирани от "Асошиейтед прес".

Властите уточниха, че Хектор Оливарес е бил прострелян в 7 часа местно време (13 часа българско). Оливарес е представител на провинция Ла Риоха в долната камара на парламента на Аржентина. Той е откаран за лечение в болница в Буенос Айрес.

Името на убития мъж е Мигел Марсело Ядон, който е координатор, който работи като доверено лице на обществения електрически транспорт в Ла Риоха. Уточнява се, че мъжете, които са били приятели от юношеските си години и са живели заедно в апартамент в Буенос Айрес, са били простреляни поне шест пъти.

Оливарес принадлежи към партията Радикален граждански съюз, която е част от управляващата коалиция, а също така е част от комисията по транспорта към парламента.

Той е обсъждал законопроект срещу хулиганството в аржентинския футбол, преди да бъде прострелян.

Атаките срещу политици са необичайни в Аржентина, страна с около 44 млн. души, където новините обикновено се съсредоточават върху продължаващата икономическа криза.