Белгийските власти арестуваха още един заподозрян, който е свързан с терористичните атаки в Париж през ноември 2015 г. Задържаният е обвинен, че е доставил оръжия на терористите, обявиха от местната прокуратура, цитирана от АФП.

Най-малко 153-ма загинали и 200 ранени при серия терористични атаки в Париж

Най-малко 153-ма загинали и 200 ранени при серия терористични атаки в Париж

Нападения в ресторанти, заложническа драма в концертна зала и взривове до националния стадион разтърсиха в петък вечерта френската столица. Поне осем загинали джихадисти. Не е ясно за момента дали атаките са свързани. Френският президент Франсоа Оланд обяви извънредно положение в страната и затваряне на границите

Заподозряният е арестуван преди Коледа. Държавното обвинение вярва, че арестуваният е доставил автоматите, използвани при атаките, при които загинаха 130 души, а стотици други пострадаха, поясни говорител на белгийската федерална прокуратура.

Салах Абдеслам е единственият оцелял от терористичната клетка, извършила нападението.

Срещу Абдеслам са повдигнати обвинения за опит за убийство на няколко полицейски служители в терористичен акт и притежание на забранени оръжия за извършването на терористичен атентат.

Обвиненията касаят и атентата в Брюксел от месец март 2016 година.

Френски гражданин, но отгледан и пребивавал в Брюксел, Салах Абдеслам се укри в Белгия след атаките в Париж на 13 ноември 2015 г., при които загинаха 130 души. Той се укриваше от полицията няколко месеца преди да бъде задържан. Салах Абдеслам беше задържан на 18 март 2016 г. в Брюксел.