Сега, когато сделката за Брекзит е налице, няма начин Обединеното кралство да се присъедини пак към Европейския съюз, заяви в четвъртък лидерът на лейбъристите и бившият непоколебим привърженик на оставането в блока Киър Стармър.

"Напуснахме. Вече не сме член на ЕС", каза Стармър пред "Телеграф".

"Имаме сделка, трябва да направим тази сделка работеща. Няма начин за повторно присъединяване към ЕС и аз бях много ясен по този въпрос. Дебатът за оставяне и напускане приключи", добави той.

Стармър изрази скептицизъм относно използването на така наречените паспорти за ваксини, за да се позволи на хората да имат достъп до места за настаняване и развлечения, заявявайки, че "британският инстинкт" може да бъде против подобни документи.

Той каза, че ако "овладеем и поставим вируса под контрол, смъртността е почти нулева, а приеманията в болници са много, много ниски, че британският инстинкт при тези обстоятелства ще бъде срещу ваксинационни паспорти".

Великобритания е регистрирала 4,3 милиона случая на COVID-19 и общ брой загинали над 126,00 души, което е едно от най-високите нива в света.

ЕС дава на съд Великобритания, нарушила споразумението за Брекзит

ЕС дава на съд Великобритания, нарушила споразумението за Брекзит

Брюксел е ядосан от съобщението на Лондон за едностранно 6-месечно отлагане на митническия контрол