Мъж, който е убил съпругата си и трите им малки деца, преди да се самоубие, е фалшифицирал сертификат за ваксинация и се е страхувал, че децата ще му бъдат отнети, когато фалшификацията бъде разкрита. Това обявиха от германската прокуратура, информира "Ройтерс".

Полицията е открила двама възрастни, и двамата на 40 години, и три деца на четири, осем и десет години мъртви от огнестрелни рани в семейна къща в Кьонигс Вустерхаузен южно от Берлин в събота.

В прощална бележка, намерена от полицията, мъжът е написал, че е фалшифицирал сертификат за ваксинация за жена си. Нейният работодател е разбрал, което накарало двойката да се страхува, че ще бъдат арестувани и ще загубят децата си, уточниха от прокуратурата.

Германия готви задължителна COVID ваксинация

Германия готви задължителна COVID ваксинация

Първо за някои сектори

Полицията е извикана в къщата от очевидци, които са видели безжизнените тела.

Зловещият случай стана, докато Германия затяга ограниченията, за да се опита да спре четвъртата вълна на пандемията от коронавируса. От миналия месец служителите трябва да покажат, че са ваксинирани, възстановили са се или са дали отрицателни проби за COVID-19.

Германските власти се договориха миналата седмица да забранят на неваксинираните достъп до всички бизнеси освен крайно необходимите като хранителни магазини, аптеки и пекарни, а също така планират да направят ваксинацията задължителна за някои работни места.

COVID-19: Германия удря неваксинираните и налага задължителна ваксинация

COVID-19: Германия удря неваксинираните и налага задължителна ваксинация

Неваксинираните няма да могат да влизат почти никъде