Министърът на икономиката на Германия Петер Алтмайер съобщи пред RTL, че очаква кризата с коронавируса да продължи до края на май, информира "Ройтерс".

"Очаквам да се борим с последствията през целия април и през целия май", каза той и добави, че през този период ще има значителен брой нови случаи на инфектирани.

В Германия бесни на Тръмп: Потенциалната ваксина не е за продан и е за целия свят

В Германия бесни на Тръмп: Потенциалната ваксина не е за продан и е за целия свят

"Германия не е за продан", натърти икономическият министър

Той предупреди да не се надяват да приключи за 8 дни.

Междувременно германският външен министър Хайко Маас обяви, цитиран от "Гардиън", че днес правителството ще започне операция по връщане на германските граждани в страната от чужбина.

Правителството съветва гражданите си да избягват да пътуват в страната и чужбина.

Германия затваря границата с Франция, Австрия и Швейцария

Германия затваря границата с Франция, Австрия и Швейцария

Към днес следобед в страната са потвърдени 5072 души с коронавирус

Повече от 7000 са с коронавирус в страната и 17 души са починали. Здравните власти увеличават болничните легла в интензивни отделения с апаратна вентилация от 28 000 до 34 000.

В същото време от "Фолксваген" обявиха, че спират производството в повечето германски фабрики и в Европа.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 173 00 потвърдени случая, а починалите са повече от 7000. Регистрирани са случаи в 152 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 182 000 случая и над 7100 починали в 155 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".