Ръководителят на Институт "Роберт Кох" заяви, че броят на починалите от коронавирус вероятно е занижен, информира АП.

Лотар Вилер вярва, че "ние имаме повече починали в сравнение с това, което се съобщава официално".

Над 1000 са вече жертвите на коронавируса в Германия

Над 1000 са вече жертвите на коронавируса в Германия

Заразените в страната са близо 80 000

Не е ясно от коментара му дали става въпрос за случаите на починали само в Германия или по целия свят. Репортерите не успяха да зададат въпроси по време на дадената от Вилер онлайн пресконференция.

Вилер отбеляза, че една от причините защо процентът на починалите е по-висок в сравнение с официалната статистика е в това, че не може да се засече вирусът при аутопсия.

Германия се нуждае от милиарди маски, хвърля армията срещу коронавируса

Германия се нуждае от милиарди маски, хвърля армията срещу коронавируса

Разполагането на армията по улиците на Германия е деликатен въпрос

Ниската смъртност от коронавирус в Германия привлече международно внимание. Експерти смятат, че разликата в сравнение с другите държави се дължи частично на масовото тестване и добре оборудваните болници, но те предупредиха, че починалите вероятно ще се увеличат.

В Германия има повече от 84 000 заразени с коронавирус, 1107 са починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 900 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 45 000. Регистрирани са случаи в 205 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1 млн. случая и над 53 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 212 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".