Италианската полиция е арестувала 22-ма сицилиански мафиоти като част от продължаващата операция, целяща залавянето на най-издирвания мафиот в Италия, а именно - укриващия се бос на сицилианската мафия Матео Денаро, съобщава "Асошиейтед прес".

Хайките на карабинерите в провинция Трапани в западната част на Сицилия са разбили мрежата от "пицини", системата от хартиени бележки, с които си комуникират мафиотите на високо равнище и които подкрепят укриването на Денаро. Полицията заяви, че целта им е "постепенно да се отнеме мощта на престъпната организация и да се пресушат нейните икономически ресурси".

Денаро, който се укрива от 1993 г. насам, е смятан за евентуален наследник на "капо ди тути капи" (боса на босовете) Салваторе "Тото" Рийна, който почина през миналата година в ареста, докато излежаваше 26 доживотни присъди.

Почина от рак "капо ди тути капи"  Салваторе "Тото" Рийна

Почина от рак "капо ди тути капи" Салваторе "Тото" Рийна

87-годишният бос на страховитата "Коза Ностра"

Операцията е последната от редицата стъпки за залавянето на 55-годишния Денаро, който дълги години избягва ареста за ролята си в бомбения атентат в началото на 1990-те години срещу прочутите борци срещу италианската мафия, магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, заедно с участието си в други нападения и престъпления на мафията.