Тийнейджър е убил две сестри в парк в Лондон като жертва на зъл дух, за да може да спечели от лотарията. Това е било казано по време на съдебно заседание по делото, съобщава Sky News.

Данял Хюсеин е бил на 18 години, когато е наръгал 46-годишната Биба Хенри и 27-годишната Никол Смолман, след като миналото лято те са организирали празненство по повод рожден ден в парк в Уембли.

Сестрите са останали да танцуват късно вечерта, след като приятелите им са си тръгнали, но с тях не е могъл да се осъществи контакт на следващия ден, уточни прокурорът Оливър Глазгоу.

Приятели, които са ги издирвали, са намерили телата им, крайниците им преплетени, в храсталаци близо до мястото на партито.

"Атаката беше колкото дивашка, толкова и опустошителна", подчерта Глазгоу.

Твърди се, че Хюсеин е идентифициран чрез ДНК и камери за видеонаблюдение, но също така е купил нож, съответстващ на оръжието, с което е извършено убийство, а полицията е намерила още доказателства в дома му.

Глазгоу продължи: "Когато спалнята на подсъдимия беше претърсена, полицията намери ръкописен документ, за който се предполага, че е споразумение между подсъдимия и зъл дух, в който той е обещал да жертва жени, за да спечели от лотарията и да не бъде заподозрян в престъпленията, които е извършил. Изглежда, че подсъдимият е имал увереност, че планът му ще сработи, тъй като след фаталните атаки срещу Биба Хенри и Никол Смолман, подсъдимият е закупил няколко лотарийни билета, а вътре в бележката бяха сгънати три лотарийни билета. Както се оказа, злият дух не е изпълнил обещанието си по пазарлъка, тъй като подсъдимият не само не спечели от лотарията, но и полицията идентифицира всички доказателства, които го свързват с тези две убийства."

Убийството е извършено в ранните часове на събота, 6 юни миналата година.

Хюсеин, който е вече на 19 години, отрича обвиненията за убийство и притежание на нападателно оръжие. Процесът продължава.