Стотици леви активисти, фермери и студенти изгориха изображение на американския президент Доналд Тръмп във формата на свастика след сблъсъци със служители за борба с безредиците в Манила, информира ДПА.

Снимка 323332

Източник: ЕПА

При сблъсъците са пострадали най-малко 16 души.

Полицията в столицата на Филипините бе принудена да използва водни оръдия срещу демонстрантите, докато те участваха в марш по булевард "Тафт", на около 6 километра от мястото, където се провежда среща на върха на АСЕАН.

Тръмп обяви, че имал чудесни отношения с Дутерте

Тръмп обяви, че имал чудесни отношения с Дутерте

Първата им двустранна среща била "много успешна"

Около 1000 протестиращи влязоха в стълкновение с 500 полицаи.

От силите на реда разкриха, че шестима полицаи са пострадали, докато от организаторите на протеста съобщиха, че 10 демонстранти са ранени, включително двама души са хоспитализирани, след като са били ударени от полицията.

Демонстрантите запалиха близо 4-метрова карикатура на Тръмп във формата на свастика, докато американският лидер се срещаше с филипинския си колега Родриго Дутерте.

Един от организаторите на демонстрацията поясни, че портретът във формата на свастика символизира "фашизма, войната и плячкосването".

Снимка 323335

Източник: ЕПА

Протестиращите също скандираха против САЩ, настоявайки американските сили да напуснат Филипините и Вашингтон да престане да налага империалистическите си икономически политики.

Някои носеха лозунги като "Забранете Тръмп", "Американските войници - вън" и "Долу американският империализъм".

Снимка 323333

Източник: ЕПА