Представители на Южна Корея съобщиха, че анализи на проби, взети от възстановили се от Covid-19 пациенти, показват, че всички имат неутрализиращи антитела, но почти половината все още показват вирусен генетичен материал.

Това разкри директорът на Корейските центрове за превенция и контрол на заболяванията доктор Йонг Юн-кьонг, цитирана от Си Ен Ен.

Добри новини от Южна Корея

Добри новини от Южна Корея

Едва 8 нови заразени

Тя добави, че тези пациенти най-вероятно не заразяват други хора с новия коронавирус.

"Човек може да предположи, че зависейки от пациента, вирусът може да остане различни периоди от време в тялото без напълно да се премахне, дори и след формирането на неутрализиращи антитела. В ход е още едно проучване", подчерта директорът.

Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията анализираха 25 възстановили се пациенти, за да установят дали Covid-19 може да бъде засечен. 25-те пациенти са създали неутрализиращи антитела срещу вируса и 12 от пациентите са с положителна проба за коронавирус. След обработването на пробите от 12-те пациенти, резултатите са били отрицателни, поясни Йонг Юн-кьонг.

141 са вече повторно заразените с COVID-19 в Южна Корея

141 са вече повторно заразените с COVID-19 в Южна Корея

Проучват се причините...

Взети са проби от 39 случая, които повторно са позитивни след пълно възстановяване и до момента 6 са отрицателни. Продължава проучването на останалите 33 проби.

В Южна Корея до момента има 207 случая, които повторно са с положителна проба за коронавирус след излекуване.

Общо в страната 10 694 са заразените с коронавирус, а 237 са починалите.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 169 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,5 млн. случая и над 178 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 696 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".