В САЩ срещу COVID-19 вече са ваксинирани над 50 милиона души, като 13 милиона от тях вече са получили и втората доза, съобщава Дойче веле с позоваване на американските здравни власти.

От центровете по контрол и профилактика на заболяванията на САЩ (CDC) уточняват, че статистиката включва пациентите, ваксинирани както с препарата на компанията Moderna, така и на BioNTech/Pfizer.

Данните на американската здравна статистика показват, че от началото на пандемията COVID-19 потвърдените случаи на заразяване в САЩ са над 27.5 милиона, а жертвите на болестта са над 481 хиляди.

И Пентагонът се включва във ваксинацията в САЩ

И Пентагонът се включва във ваксинацията в САЩ

Военните ще изпратят допълнителни екипи

Припомняме, края на януари президентът Джо Байдън обяви, че ваксинацията срещу коронавирус в страната значително ще се ускори.

Сигурен съм, че през следващите три седмици ще можем да ваксинираме хората със скорост от 1 милион дози на ден или дори повече, ангажира се Байдън.

Тиой изрази увереност, че благодарение на ваксинацията САЩ могат да постигнат значителен напредък към груповия имунитет срещу коронавирусната инфекция до лятото.

САЩ ускоряват ваксинацията

САЩ ускоряват ваксинацията

Целта е 1 млн. дози на ден