10 души бяха застреляни в една от клиниките за лечение на наркозависими в мексиканския град Сиудад Хуарес.

Предполага се, че става дума за нападение на членове на наркокартел, като това е второто подобно нападение в рамките на месец в града.

Според представители на лечебното заведение, жертвите са девет мъже и една жена. От полицията потвърдиха информацията и допълниха, че още двама души са тежко ранени.

Това е втори масов разстрел за последния един месец. Следователите смятат, че атаката е организирана от един от двата воюващи наркокартела в района Хуарес и Синалоа.

Наркопласьорите използват някои от клиниките за лечение на наркозависими, за да укриват членовете си.

Припомняме, вчера в Сиудад Хуарес въоръжен мъж уби 5-има души в автомивка вчера вечерта. Сред жертвите са двама братя, които се занимавали с този бизнес, съобщи Владимир Туехи - говорител на местните разследващи власти.

В понеделник вечерта стрелец открил огън в магазин за техника в Сиудад Хуарес, съобщават още властите. На място са убити жена, която държала магазина и четирима други, сред които 19-годишен младеж. Минути по-късно въоръжена банда застреляла други петима души.

Сиудад Хуарес е един от мексиканските градове с най-голям брой убити - над 1300 души са застреляни от началото на тази година.