Въоръжени мъже на мотоциклет са открили огън по превозно средство на силите за сигурност, убивайки петима полицаи, като престъплението е било извършено недалеч от някои от най-древните египетски пирамиди в Гиза, съобщават властите, цитирани от "Асошиейтед прес".

Стрелбата, която е станала сутринта, се е разиграла в село Абусир в Бадрашин, който е част от голямо Кайро, а разстреляните полицаи са били част от силите, натоварени да охраняват района Саккара, един от най-популярните туристически обекти и където се намират редица храмове, гробници и погребални комплекси, включително прочутите пирамиди.

Властите са отцепили района, като са били изпратени линейки към мястото на атаката, което се намира в близост до прочутата Стъпаловидна пирамида на фараона Джосер. Това е най-старата от повече от 90 пирамиди в Египет и е предшественик на по-известните праволинейни пирамиди в Гиза в покрайнините на столицата Кайро.

Нападателите са откраднали оръжията и радиостанциите на жертвите и са се опитали да изгорят телата, но са избягали, когато са видели хора, събрали се наблизо, уточниха очевидци.

Вътрешното министерство заяви, че екстремистите са обсипали автомобила на полицаите с куршуми от картечници, докато силите за сигурност са патрулирали в околностите. Те са избягали, след като един полицай е отвърнал на стрелбата, уточниха от министерството в изявление.

По-рано властите посочиха, че нападателите са били маскирани и че са нападнали контролно-пропускателен пункт.

Засега никой не е поел отговорност за атаката.

Преди дни ислямски екстремисти избиха 23 египетски войници на Синайския полуостров. Египет е в извънредно положение от април насам, след като атентатори самоубийци удариха две църкви северно от Кайро, избивайки множество християни.

Египет ликвидира 14 терористи

Египет ликвидира 14 терористи

Свързани с последните нападения на Синай