Янис Варуфакис, лидерът на "Демокрация в Европа Движение 2025" (DiEM25), нападна гръцкия премиер Алексис Ципрас за коментар в интервю за обществената медия ERT, че бившият му финансов министър е бил готов да сътрудничи с бившия финансов министър на Германия Волфганг Шойбле, пише "Катимерини".

"Премиерът, който най-лоялно приложи меморандумите и който имаше най-гладкото сътрудничество с Тройката, се появи по телевизията, за да обвини Янис Варуфакис, че е щял да сътрудничи на Шойбле", се казва в съобщение на Варуфакис.

Остри критики срещу Варуфакис за кандидатурата му за евродепутат в Германия

Остри критики срещу Варуфакис за кандидатурата му за евродепутат в Германия

Бившият финансов министър на Гърция зове за "нов зелен курс за Европа"

Лидерът на DiEM25 също разкритикува Ципрас за изказване, че ще обмисли дали да работи с дясноцентристката партия "Нова демокрация".

"Вместо искрено разкаяние и да тръгне по трудния и дълъг път на изкуплението, Ципрас изглежда е решил да пие от чашата на отричането на реалността и заблуждаването на народа, както и себе си", поясни той.

"Гръцките граждани заслужават по-добро от това. Време е за възрастни в стаята", призова Варуфакис, като има предвид книгата си "Adults in the Room: My Battle with Europe"s Deep Establishment" за преговорите с Тройката.

Сорос поиска от Ципрас да ме уволни, разкри Янис Варуфакис

Сорос поиска от Ципрас да ме уволни, разкри Янис Варуфакис

Каменос е "неофашист"