"Руският президент Владимир Путин и най-близките му помощници "вероятно ръководят" операция на Русия за намеса в президентските избори в САЩ през 2020 г.

Целта е да се очерни кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън.

Тръмп: Хънтър Байдън получил $3,5 милиона от Елена Батурина

Тръмп: Хънтър Байдън получил $3,5 милиона от Елена Батурина

Напрежение в битката за Белия дом

Подобно заключение се съдържа в строго секретен доклад на ЦРУ, според двама източници, които са се запознали с нея ", пише в. "Вашингтон пост".

"На 31 август ЦРУ публикува оценка на усилията на Русия да се намеси в изборите през ноември за Белия дом. Това е станало във вътрешен, строго класифициран доклад, наречен CIA Worldwide Intelligence Review", казват източниците на "Вашингтон пост".

Оценката включва подробности за анализа на ЦРУ за дейността на украинския депутат Андрей Деркач за разпространение на клеветническа информация за Байдън в САЩ чрез лобисти, Конгрес, медии и контакти с лица, близки до президента ", пише вестникът.

За какво се карат в САЩ - и Тръмп, и Байдън са социалисти

За какво се карат в САЩ - и Тръмп, и Байдън са социалисти

И двамата са еднакво запленени от силната ръка на държавата, всеки за собствената си цел

"Службата на директора на националното разузнаване и Министерството на финансите на САЩ наричат ​​Деркач руски агент. Освен това ЦРУ, НСА и ФБР вярват, че Путин може лично да ръководи кампанията по очернянето на Байдън. Деркач отрече да е работил от името на Москва", пише вестникът.

"Оценката на ЦРУ описва усилията на Деркач и посочва, че неговата дейност включва работа чрез лобисти, членове на Конгреса и американски медии за разпространение и засилване на неговата информация срещу Байдън. Въпреки че оценката се отнася до взаимодействията на Деркач с" известен "човек, свързан с кампанията на Тръмп , анализът не позволява да бъде идентифициран. Името на Рудолф Джулиани, който публично си сътрудничи с Деркач в продължение на няколко месеца, не фигурира в доклада на секретните американски служби ", се посочва в статията.

Тръмп: Мога да спра Байдън за Белия дом със заповед

Тръмп: Мога да спра Байдън за Белия дом със заповед

Отново се нахвърли срещу съперника си

"Вашингтон пост" припомня, че на 10 септември министерството на финансите на САЩ наложи санкции на Деркач, заявявайки, че "той е активен руски агент от повече от десет години, поддържайки тесни връзки с руските разузнавателни служби".

На 10 юли "Политико" писа за дейността на Деркач в полза на Доналд Тръмп в САЩ.