Мога да спра Джо Байдън за Белия дом със заповед. Това заяви настоящият американски президент Доналд Тръмп, цитиран от "Спутник".

Изказвайки се на предизборен митинг във Файетвил, Северна Каролина, в събота вечерта президентът Доналд Тръмп каза на избирателите, че може да наложи изпълнителна заповед, за да попречи на кандидат-президента на демократите Джо Байдън да се кандидатира на предстоящите избори на 3 ноември.

"Можем да се шегуваме, да играем игри, да се забавляваме. Не можете да имате този човек за свой президент. Може би ще подпиша изпълнителна заповед", каза Тръмп в очевидна препратка към Байдън.

Байдън против Тръмп да назначава съдии преди изборите

Байдън против Тръмп да назначава съдии преди изборите

След смъртта на съдия от Върховния съд

По време на митинга той също така описа бившия вицепрезидент на САЩ като най-лошия кандидат в историята на президентската политика, който вероятно взима лекарства, за да подобри умственото си представяне, преди да произнесе речи в кампанията.

Припомняме, че Байдън призова републиканците в Сената да не гласуват нито един кандидат, номиниран от президента Доналд Тръмп за Върховния съд с наближаването на изборите през ноември.