Втори съд в САЩ се обяви срещу забраната транссексуалните да служат в армията, предаде "Индипендънт". Този път става въпрос за апелативния съд във Вашингтон. 

Преди това федерален съд във Вашингтон забрани през октомври на американския президент Доналд Тръмп да променя политиката на правителството относно военната служба на транссексуалните хора. 

От президентската администрация обаче обжалваха решението. Вероятно от там ще поискат да се произнесе по въпроса и Върховният съд. 

Съд забрани на Тръмп да изхвърля транссексуалните от армията

Съд забрани на Тръмп да изхвърля транссексуалните от армията

Тръмп промени политиката на Обама

Тръмп обяви през август, че възнамерява да обърне курса на политиката, стартирана през 2016 г. от предишната администрация на Барак Обама, която позволява в американската армия открито да служат транссексуални хора.

Тръмп уточни, че ще разпореди връщане към политиката, провеждана преди юни 2016 г., според която военнослужещи могат да бъдат отстранени от армията по причина, че са транссексуални.

Транссексуалните хора ще могат да постъпват в американската армия от началото на следващата година. Това обявиха от Пентагона след съдийското решение от октомври.