Възрастен каратист е съумял да отблъсне атаката на нападнала го хималайска мечка (известна също и като черна азиатска мечка), съобщават от полицията в японската префектура Гунма.

По информация на в. Japan Times, 63-годишният жител на провинция Нагонахара ловял риба, когато е бил нападнат от хималайска мечка, чийто ръст бил почти два метра. Човекът, който се оказал опитен каратист, няколко пъти ударил хищника в очите, след което мечката избягала. Не се съобщава цветът на колана, притежаван от каратиста.

Победителят в схватката се отървал с леки наранявания – драскотини по лицето и няколко ухапвания. От полицията отбелязват, че каратистът сам е отишъл до най-близката болница. Местните власти от своя страна предупредили местните жители и ги призовали да не повтарят подвига на каратиста.

Ако се срещнете с мечка, не влизайте в схватка с нея. По-добре тихо се отдалечете и информирайте полицията за това”, подчертават властите.

Инциденти с нападения на мечки често се срещат в провинция Гунма. По-рано този месец хималайска мечка е нападнала жена в сафари парк, която по-късно е починала в болница от получените наранявания.