Синди Маккейн, вдовицата на починалия преди няколко години дългогодишен сенатор Джон Маккейн, подкрепи Джо Байдън за президент на САЩ, пише "Гардиън".

"Съпругът ми Джон живя с принципа: страната на първо място. Ние сме републиканци, да, но преди всичко американци. Има само един кандидат в тази надпревара, който застава зад нашите ценности като нация, и това е Джо Байдън", написа тя в "Туитър".

Тръмп не е в добри отношения със семейството на Джон Маккейн, откакто обиди сенатора от Аризона по време на предизборната си кампания през 2016 г. Президентът публично критикува Маккейн на няколко пъти. Американският лидер побесня, след като сенаторът гласува против отхвърляне на "Обамакеър". По време на предизборната кампания Тръмп обиди Маккейн със следния коментар: "Той беше военен герой, защото беше заловен. Харесвам хора, които не са хващани...Той изгуби и ни подведе. Никога не съм го харесвал толкова много след това. Не харесвам губещи".

До момента семейството отказваше да подкрепи съперници на Тръмп.

Подкрепата на Синди Маккейн може да помогне на Байдън да привлече републиканци, които не са доволни от управлението на президента на САЩ, а също така може да засили позициите на бившия вицепрезидент в Аризона, ключов щат, който Маккейн представлява в Конгреса 35 г. Джон Маккейн продължава да бъде уважаван и след смъртта си през 2018 г. Той особено е почитан от независимите избиратели, които предпочитат Байдън пред Тръмп.