Силният снеговалеж в повечето райони на Великобритания парализира движението по пътищата и доведе до затварянето на основните летища в страната.

В Лондон автобусите не се движеха, а повечето от линиите на метрото бяха затворени.

Това принуди много хора днес да си вземат почивен ден, тъй като не успяха да стигнат до работното си място. 

Една от двете писти на летище Хийтроу в Англия е затворена заради обилния валеж на Острова. Летище Саутхемптън също е затворено, съобщи Би Би Си.

От летище Гетуик са съобщили, че полетите ще бъдат отложени или прекратени, а пътниците все още очакват информация.

По-рано днес стана ясно, че самолет на „Кипърските авиолинии" е излязъл от пистата на летище Хийтроу в Лондон.

Никой от пътниците не е пострадал при инцидента. Самолетът е последният, който се приземи на Хийтроу, преди летището да бъде затворено заради лошите метеорологични условия.

Авиокомпания „Бритиш еъруейз" отмени всичките си сутрешни полети от и до Хийтроу заради силния снеговалеж.

Гетуик и Станстед вече започнаха да приемат пристигащи полети.

Заради обилния снеговалеж в Англия градският транспорт в Лондон също е блокиран, не се движат и влаковете в цялата страна.

Стотици училища са прекъснали учебните занятия и са затворени. В Лондон снежната покривка е достигнала до 20 см. Най-много сняг обаче има в Норт Даунс - 28 см.

„Всички автобуси в Лондон са спрени, заради лошото време и неблагоприятните пътни условия", обясняват от лондонския градски транспорт на своята интернет страница.

По-рано днес британските метеоролози съобщиха, че някои части на Великобритания, включително Лондон и Югоизточна Англия до днес следобед могат да бъдат покрити с над 15-сантиметрова снежна покривка.

Тази зима е най-студената във Великобритания за последните 18 години.