Гражданите на САЩ Люк Александър Денман и Айран Бери, задържани от венецуелските власти по обвинение в заговор за държавен преврат, бяха осъдени на 20 години затвор, съобщава генералният прокурор на Венецуела Тарек Уилям Сааб, цитиран от ТАСС.

"Люк Денман и Айран Бери бяха обвинени от прокурорите за тежки престъпления. Днес те признаха отговорността за фактите", коментира генералният прокурор.

Той добави още, че изслушванията срещу други обвиняеми по това дело все още не са приключили.

Венецуелските власти съобщиха на 3 май, че са успели да попречат на група наемници да влязат от Колумбия, да извършат държавен преврат и да убият президента Николас Мадуро.

Сред задържаните бяха двама американски граждани, бившите командоси Люк Александър Денман и Айран Бери. Според Каракас, като част от група въоръжени наемници, те възнамеряват да извършат държавен преврат във Венецуела през май тази година, да поемат контрола над едно от летищата на страната и да доставят Мадуро там, за да го откарат в САЩ. П

резидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон няма нищо общо с групата от арестувани във Венецуела и че САЩ не биха скрили операция срещу тази страна, ако е планирана такава.

Приближен на Гуайдо - архитект на опитите за преврат срещу Мадуро

Приближен на Гуайдо - архитект на опитите за преврат срещу Мадуро

Леополдо Лопес...