Няма натривки по ръцете му, които да доказват, че е използвал огнестрелното оръжие и няма кръв по дрехите му и по тялото на жертвите. Въпреки това Тери Едуардс беше екзекутиран от властите в Тексас, пише "Гардиън".

Защитата твърди, че е имало много пропуски в съдебния процес и потенциално присъдата е свързана с расови предразсъдъци.

След пет неуспешни обжалвания във федералния апелативен съд последната надежда на Едуардс беше да се забави екзекуцията и да се направи ново разследване, но Върховният съд на САЩ отхвърли обжалването. 43-годишният Едуардс беше екзекутиран със смъртоносна инжекция в 22.17 часа в четвъртък в Хънтсвил, Тексас.

"Да, помирих се с Бог, надявам се всички вие да се помирите с това", заяви Едуардс преди да бъде екзекутиран.

Това е 540-та екзекуция в Тексас, откакто Върховният съд върна смъртното наказание в щата през 1976 година. Това е щатът с най-много екзекуции в САЩ.

Едуардс е бил уволнен от заведение за бързо хранене Subway в предградие в Далас през 2002 година, тъй като е бил заподозрян в кражба на пари. Няколко седмици по-късно се върнал с братовчед си Кърк. Закусвалнята била ограбена и двама служители са убити.

26-годишният Микел Гудуин, мениджър на заведението, и 34-годишният Томи Уолкър са застреляни на 8 юли 2002 година. Свидетел е заявил, че е видял Тери Едуардс да хвърля пистолет в кош за боклук на улицата. Той е арестуван и осъден на смърт през 2003 година.

Кърк Едуардс се признава за виновен за грабеж и в замяна получава 25 години затвор с право на помилване. Тери, който за разлика от братовчед си няма досие, получава смъртна присъда.

Според законите в щата съучастници могат да бъдат осъдени на смърт, дори и ако не са извършили убийство.