Правителствените войски на Шри Ланка атакуваха "столицата"на сепаратистите от „Тигри за освобождение на Тамил Илам" или т.нар. тамилски тигри.

За първи път от десет години насам войските успяха да нахлуят в град Килиночи, който е основен политически център и военен щаб на бунтовниците, съобщи АП.

Военнослужещите са нахлули в града от две страни, съобщи говорител на въоръжените сили в Шри Ланка, който е пожелал анонимност.

Все още не е ясно дали има загинали и какъв е броят на жертвите, но военни смятат, че до 2 дни ще бъде установен пълен контрол над града от страна на правителствените войски на Шри Ланка.

Ако военните установят контрол над „столицата" на тамилските тигри, това ще има разрушителни последствия за сепаратистката групировка.

Сепаратистите използват града като свой военен и политически център през последните 10 години като са установили определена независима структура на града - собствена полиция, съд и данъчно управление.

Вследствие на конфликта между управляващите и сепаратистите за контрол над северните и източните части на Шри Ланка от 1983 година до сега са загинали над 70 хиляди души.