На круизен кораб на компанията Royal Caribbean беше отказан достъп до две островни държави, след като 55 пътници и членове на екипажа се заразиха с Covid-19 само няколко дни след отплаването на кораба от Форт Лодърдейл. Това съобщи CNN.

На плавателния съд Odyssey of the Seas ("Одисея на моретата") е било забранено да влезе в Кюрасао и Аруба. Той ще остане в морето до планираното си завръщане във Форт Лодърдейл на 26 декември.

Здравните власти в Кюрасао отказаха да разрешат на кораба да акостира, тъй като процентът на заразените на борда е бил твърде висок. Според д-р Изи Герстенблут, национален епидемиолог на страната, в сряда сутринта на борда е имало 51 положителни случая.

По данни на Royal Caribbean корабът има капацитет за 5500 гости плюс 1600 членове на екипажа. Не е ясно дали всички места са били заети по време на конкретното пътуване.

Огнището се появява дни след като най-малко 48 души на борда на най-големия круизен кораб в света Symphony of the Seas на Royal Caribbean дадоха положителен резултат за Covid-19, когато круизът акостира в Маями.

Огнище на Covid-19 на най-големия круизен кораб в света

Огнище на Covid-19 на най-големия круизен кораб в света

Близо 50 души са заразени