Лек автомобил се взриви във Владикавказ, докато градът все още не може се отърси от шока след самоубийствения атентат от четвъртък.
При днешния инцидент обаче жертви и ранени няма, съобщава агенция Новости.

Бомбата е била заложена в автомобил, паркиран във вътрешния двор на кооперация в квартал на Владикавказ. Избухналата е в късния следобед.

Първоначално от милицията съобщиха, че става въпрос за инцидент с газовата бутилка, но минути след това се потвърди, че е намерено взривно устройство. Предполага се обаче, че това не е атентат и избухването не е било целенасочено.

Пострадалата кола е с държавна регистрация и номера и се ползва от служител от Назрани. Представител на вътрешното ведомство отрича случилото се да е терористичен акт.

Междувременно днес продължават церемониите по погребенията на загиналите при взрива от 9 септември. Тогава загинали 17 души. Още 160 бяха ранени при самоубийствения атентат насред централния площад в града.

Днес за втори път от Владикавказ ранени бяха транспортирани до болници в Москва. На около 10 души състоянието се оценява като тежко и с риск.