Американската оръжейна компания Walmart обяви във вторник, че ще намали продажбите на оръжия и боеприпаси, месец след като над 20 души бяха убити при стрелба в Ел Пасо, Тексас. Освен това Walmart оказва натиск върху представители на Конгреса да прокарат специални мерки, които да гарантират по-малко рискове при притежанието и употребата на оръжия.

От Walmart, които са най-големият търговец на дребно в Америка, заявиха, че ще спрат продажбата на амуниции за пистолети и пушки с къси цеви, в момента в който продадат този тип продукция, налична в складовете им.

Walmart предупреди американците, че високите мита означават и високи цени

Walmart предупреди американците, че високите мита означават и високи цени

Потърпевши ще са основните клиенти, които живеят от заплата на заплата

Walmart ще спрат и продажбата на пистолети в Аляска, единственият щат, където бе възможно да си купиш подобна "играчка". Освен това от Walmart ще настояват пред клиентите, посещаващи както магазините на Sam's Club, така и на тяхната компания (близо 4700 магазина на територията на САЩ), да не демонстрират открито, че носят оръжие.

Паралелно с ограниченията от Walmart ще продължат да продават далекобойни пушки, както и нужните за тях амуниции, а заедно с това ще позволят и скритото носене на оръжие, но след съответното получаване на разрешително.