Разговорите за възможна военната атака срещу ядрените съоръжения на Иран доминират в израелската преса, ден след като военния министър на Израел Ехуд Барак заяви, че въпросът става все по-спешен, съобщава „Франс прес".

(Премиерът Бенямин) Нетаняху и Барак са решени да атакуват Иран през есента", пише на главната страница топ ежедневникът Yediot Aharonot.

Според Нахум Барнеа и Шимон Шифер, двама от авторите в изданието, ако Нетаняху и Барак решат помежду си, те вероятно ще наредят атака срещу иранските ядрени съоръжения" в месеците през есента, преди изборите в САЩ.

На главната страница на вестник Maariv е публикувано проучване, което показва, че 37% от израелците смятат, че ядрен Иран може да доведе до „втори Холокост".

Вестник „Haaretz" помести изказване на официален израелски представител, който предупреди, че Израел е в по-голяма опасност отколкото преди Близкоизточната война през 1967 г..

Опряният в нашето гърло меч е по-остър, отколкото преди Шестдневната война", каза източникът, подчертавайки въпреки ангажиментите на САЩ за спиране на Иран да се сдобие с атомна бомба, „Израел трябва отговорно да се запита какво би означавало липсата на действие".

Нетаняху предупреди, че оръжия за масово унищожение в ръцете на „иранските аятоласи" може да доведе до „друг геноцид". Президентът Шимон Перес подчерта, че иранският президент Махмуд Ахмадинеджад „заплашва с нов Шоах ( Холокост-б.р.)".

Властите в САЩ все още не вярват, че Иран е на крачка от създаването на ядрено оръжие