МецлерНемската полиция обяви, че отвлеченият в петък 11-годишен син на Фридрих фон Метцлер, собственик на банка “Метцлер”, е мъртъв. На пресконференция представители на полицията заявиха, че тялото на детето е намерено още тази сутрин, но съобщението е било забавено, за да се избегнат грешки. Експертите предполагат, че смъртта на детето е настъпила още в петък, в деня на отвличането.

Следователите са открили в едно от езерата недалеч от градчето Шлюхтерн пакет, в който личали контурите на човешко тяло. С голяма доза сигурност може да се предполага, че това са останките на детето, заявиха от полицията. Единствено съдебно-медицинската експертиза може да потвърди или отрече със сигурност дали става дума за отвлечения Якоб фон Метцлер, се казва в информация на електронното издание NTVru.

Франкфуртската прокуратура обаче вече потвърди, че откритото тяло принадлежи именно на похитеното момче. Главният заподозрян за престъплението е 27-годишен студент юрист във Франкфурт, който “не е непознат” на роднините на жертвата. По-рано полицията задържа още трима души, които впоследствие бяха освободени. Следствието смята, че похитителят е действал сам.