Властите в Южна Корея разрешиха ваксинирането на деца на възраст от 5 до 11 години, информират от Асошиейтед прес. Одобрена е ваксината на Pfaizer срещу ковид-19. Това ще засили имунизационната програма, тъй като страната е изправена пред бум на зараза, причинена от Омикрон.

Държавната агенция по борба с вирусите отчете рекорден брой нови случаи на ковид-19 - 171 452. Това е ръст с близо 40% в сравнение с януари. Увеличава се и бройката на хората в тежко и критично състояние. Тя надхвърля 500.

Обявяването на решението да се ваксинират и децата е приета радостно от обществото. Предстои да се изготви план за ваксиниране на децата от 5 до 11 години през март.

В Южна Корея раздават безплатни тестове поради ръста от новозаразени от COVID-19

В Южна Корея раздават безплатни тестове поради ръста от новозаразени от COVID-19

От здравните власти отчетоха нов дневен рекорд - 90 443 новозаразени

Ваксината на Пфайзер се прилага в САЩ и ЕС. По думите на Здравните служби тя ще защити децата от тежко боледуване, причинено от Омикрон.

Броят на заразените деца и тийнейджъри в последните седмици се покачва значително и това тревожи власите. По-рано Южна Корея обяви, че ще ваксинира жителите си над 12 години. Напълно ваксинирани са около 86% от населението. 50% са с бустерна доза.

В началото на пандемията Южна Корея бе давана като пример за справяне със ситуацията. Властите свалиха повечето ограничения и това доведе до лесното разпространение на вариантите делта и омикрон.

Здравният министър заяви, че е важно да не се допуска по-голямо разпространение на вируса и да се ограничат тежките случаи. Той добави, че болниците в страната могат да поемат около 2000 случая, при които има

Южна Корея регистрира над 100 000 заразени за денонощие

Южна Корея регистрира над 100 000 заразени за денонощие

За втори пореден ден в събота на фона на бързото разпространение на силно предавания вариант Омикрон