Южна Корея регистрира рекордни 1030 новозаразени с коронавирус за последното денонощие, съобщава "Ройтерс".

Припомняме, вчерашният ден също беше рекорден по отношение на най-голям брой нови случаи на заразата от началото на пандемията с 950 инфектирани.

1002 от новозаразените са прихванали инфекцията на територията на страната, а 28 от случаите са привнесени от чужбина. Около 800 от новите случаи за последните 24 часа са регистрирани в района на Сеул, където живее половината от населението на страната.

Коронавирус: Южна Корея с най-много случаи от началото на епидемията

Коронавирус: Южна Корея с най-много случаи от началото на епидемията

Властите съобщиха за 950 нови случая

Въпреки че Южна Корея дълго време беше сочена за модел за справяне със здравната криза благодарение на стриктната си стратегия за тестване и проследяване на контактите, както и за спазване на социална дистанция, новият ръст на случаите на COVID-19 в района на столицата през последните седмици изненада южнокорейците и принуди президента Мун Дже-ин да се извини за затрудненията на правителствота в борбата с третата вълна.

По-рано тази седмица мерките в Сеул бяха затегнати допълнително. Ресторантите затварят в 21.00 часа, а кафенетата могат да продават само напитки, които клиентите отнасят със себе си.