В Япония заради пораженията от тайфуна на 4 септември има забавяне в обработката и доставката на пощенските пратки. Това съобщиха от "Български пощи", позовавайки се на Пощенския оператор в Япония.

Клиентите на "Български пощи" ЕАД ще бъдат уведомени за развитието на ситуацията чрез сайта на дружеството.

9 жертви и 300 ранени след тайфуна в Япония

9 жертви и 300 ранени след тайфуна в Япония

Това е най-мощното подобно бедствие, ударило страната за последните 25 години

Припомняме, 9 души са загинали и 126 са ранени от тайфуна Джеби в Япония. Над един милион души са евакуирани, съобщават японски медии.

Десетки хиляди сгради са без ток. Повече от 700 полета бяха анулирани заедно с повечето железници и фериботи. Японската метеорологична агенция предупреди за възможни свлачища, наводнения, светкавици и торнада в страната.

16 са вече жертвите на земетресението в Япония

16 са вече жертвите на земетресението в Япония

26 души са водят за изчезнали

Два дни по-късно - на 6 септември силно земетресение удари остров Хокайдо. 16 души загинаха. 3 млн. домакинства останаха без електричество, след като електроцентралите в района бяха повредени. Атомна електроцентрала премина на резервно захранване.

Електрозахранването към момента е възстановено на почти половината от засегнатите домакинства, а Абе призова правителството си да "направи всичко", за да възстанови електричеството на останалите 1,6 млн. жилища на острова.

Земетресение от 6.7 взе жертви в Япония
Обновена

Земетресение от 6.7 взе жертви в Япония

Ранените са над 100, издирват се хора