Руският министър на извънредните ситуации Сергей Шойгу заяви, че ще бъде изготвена забрана за използване на фойерверки на публични места и затворени пространства по време на тържествата за Коледа и Нова Година.

Министърът е разпоредил изпращането на директива в цялата страна, с която се забранява използването на пиротехнически средства като забраната важи за всички лица, включително и за организаторите на празненствата.

„Във връзка с пожара в Перм и с оглед на наближаващите празници взимаме решение за забрана на използването на подобен вид пиротехника", каза Лужков.

По-рано днес стана ясно, че броят жертвите на пожара в дискотеката „Куцият кон" в Перм е достигнал 112 души.

Припомняме, огънят избухна, след като фойерверк, изстрелян във въздуха, запали тавана на клуба. При трагедията са пострадали повече от 120 души, някои от които са в критично състояние и са транспортирани за лечение в московски болници.

Експерти, които разследват обстоятелствата около инцидента, все още проучват версиите за причините за пожара като сред версиите е и тази за неправилно боравене с пиротехнически средства.

Барманът на „Куцият кон" бе един от първите погребани след трагедията, при която загинаха 112 души. Близо 100 души се събраха на погребалната служба за 26-годишният Тимур Парфириев.
Още две погребения се очакват днес, а в най-голямата църква в града бе отслужена заупокойна литургия.

Жителите на града са не само опечалени, но и гневни и настояват всички виновни за трагедията да си понесат последствията.