Полицията в британския град Норич е задържала един от биячите на българина, предаде bTV.

Казва се Даниел Ърбайн и е стар познайник на полицията.

Установен е и другият извършител на побоя. Очаква се и той да бъде арестуван днес.

Припомняме, че български таксиметров шофьор в Англия бе пребит от двама пътници. 35-годишният Андрей Андреев е бил удрян със стъклена бутилка.

Мъж на име Роки поръчва такси от ABC Taxis в Норич - компанията, за която работи Андрей. На адреса е изпратен българинът. Там го очакват двама мъже - бял и чернокож.

Още щом се качиха в колата и чуха акцента ми, започнаха да ме тормозят. Казах им да престанат или ще прекратя курса, но те продължиха да ме обиждат. За това спрях колата и натиснах паник бутона. Казах им да слязат и след това аз слязох от колата. Те излязоха след мен и единият ме удари по главата с бутилка. Паднах на земята и започнаха да ме ритат, разказва Андреев.

Англичани пребиха български таксиметров шофьор

Англичани пребиха български таксиметров шофьор

Инцидентът е станал в понеделник в Норич

Единият от мъжете дори се опитва да открадне часовника му. След няколко минути той губи съзнание. Свестява се, но двамата мъже вече ги няма. Когато се качва в колата вижда, че цялото му лице е в кръв.

Шокиращата атака, оставила го окървавен и зашеметен, е уловена от камерата на таблото на таксито, а виковете и молбите за помощ на 35-годишния мъж се чуват ясно на записа.

Андреев, който се е нуждаел от хирургически шев на раната на главата, е толкова разтърсен от нападението, че се страхува, че ще трябва да напусне работата си.