Задържаният в Подмосковието Аброр Азимов е признал вината си за организиране на терористичния акт в метрото в Санкт Петербург, съобщи РИА Новости, позовавайки се на адвоката му Армен Задоян в Басманния районен съд.

"Той се призна за виновен", заяви адвокатът му, не уточнявайки детайли. Очаква се да започне заседание за ареста на Азимов, който е роден през 1990 година в Киргизстан и има руски паспорт.

Той бе задържан в навечерието на спецоперация на Федералните сили за безопасност в Одинцовския район на Подмосковието. По данни на спецслужбите, точно той е "реализирал подготовката на терориста-смъртник Акбаржон Джалилов".

Поръчителите на Санкт Петербург "удариха в десятката"

Поръчителите на Санкт Петербург "удариха в десятката"

Атентатът беше извършен по време на срещата между Владимир Путин с Александър Лукашенко

Припомняме, при атаката на метростанция в Санкт Петербург на 3 април загинаха 14 цивилни и терористът. Повече от 100 души пострадаха.

Интересното за Басманния районен съд в Москва, е че неговото название стана устойчиво изражение за "басманна справедливост", която характеризира даден процес или съдебна система на Русия като цяло като удобна за властите, но в противоречие със закона.