Тази вечер премиерът на Северна Македония Зоран Заев предупреди във Facebook, че опитите да се блокира работата на парламента в условията на глобална пандемия е опасно, срамно и безотговорно поведение, предаде МКД.

Владо Бучковски става специален пратеник на С. Македония за България

Владо Бучковски става специален пратеник на С. Македония за България

Той смята, че Северна Македония няма друга алтернатива освен членство в ЕС

Припомняме, че по-рано лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви нови протести, след като беше обявено, че бившият премиер Владо Бучковски става специален пратеник на македонското правителство за България.

Тежко на Македония, ако решението е "тандемът на лепкавите пръсти Заев и Бучковски". Днес премиерът Зоран Заев връща човека, чиято кариера приключи с политическо споразумение за съдебно дело, за да преговаря за историята, езика, македонското малцинство, героите.

Тези двама души са известни само с това, че продават и за съжаление продават евтино. Това е предвестник на катастрофа, която не трябва да позволяваме да се случи", написа лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в "Туитър".

Мицкоски: Горко на Македония с тандема Заев-Бучковски

Мицкоски: Горко на Македония с тандема Заев-Бучковски

Бучковски става специален пратеник на С. Македония за България

Заев призова депутатите от опозицията да преразгледат позицията си.

"Очевидно Християн Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ искат да компенсират липсата на тяхната позиция, мярка, предложение или политика, като причиняват вреда на гражданите, в момент, когато се нуждаят от помощ от държавата.

Те се опитват да блокират приемането на закони в разгара на пандемията от коронавирус, включително тези за ваучери от 6000 денара, за да помогнат на пенсионери, самотни родители, художници на свободна практика, написа Заев във Facebook.