Министърът на отбраната на Венецуела заяви, че екстремистки настроени опозиционери са нападнали вчера  военна застава, намираща се в близост до границата с Бразилия, предаде АП.

Убит е най-малко един войник при атаката.

Генерал Владимир Падрино Лопес е заяви чрез Twitter, че нападателите са взели оръжие от поста, но че всички оръжия са били възстановени след това.

Той каза, че някои от участващите в "терористичната атака" са задържани и разпитвани, докато армията и другите сили за сигурност преследват останалите.

Нови протести и във Венецуела

Нови протести и във Венецуела

Привърженици на Гуайдо и Мадуро участваха в демонстрации

Министърът на комуникациите Хорхе Родригес по-късно съобщи, че при инцидента са арестувани шестима души.

Без да представи никакви доказателства, Родригес твърди, че участниците в нападението са били обучени в паравоенни лагери в Колумбия и че са сътрудничили на крайнодясното правителство на Бразилия.

Междувременно външният министър Хорхе Ареаса обвини перуанските власти, че са разрешили нападателите да се организират. Колумбия, Бразилия и Перу работят за политическа дестабилизация във Венецуела, написа той в Twitter.

ЕС удължи санкциите срещу Венецуела с още 1 г.

ЕС удължи санкциите срещу Венецуела с още 1 г.

Мерките включва оръжейно ембарго и забрана за продажба на техника за репресии в страната, както и забрана за пътуване и замразяване на активите на 25 лица

Правителствата на тези три държави се присъединиха към Съединените щати и десетки други страни, като смятат, че социалистическият президент на Венецуела Никола Мадуро е нелегитимен.