Съратниците на Алексей Навални получават инструкции за провеждане на диверсия в Русия от страните от НАТО, което води до промяна в тактиката им за организиране на протести в страната, заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Всичко е банално и просто. На 8 февруари 2021 г. в постоянното представителство на Полша към ЕС в Брюксел се проведе онлайн среща с Волков и Ашурков, в която участват страните от ЕС, САЩ и Великобритания. Всъщност това е среща на страните от НАТО".

"Членовете на НАТО са инструктирали "опозицията" - всъщност техните агенти за влияние как да са "по-хитри" да извършват подривна работа", допълва тя.

Съветници на Навални зоват за нови протести и евросанкции срещу Кремъл

Съветници на Навални зоват за нови протести и евросанкции срещу Кремъл

Искат обкръжението на Путин да бъде санкционирано

Според нея това обяснява как "Западът вече е инвестирал твърде много пари и ресурси в тази история, за да я продължават до пролетта. Те ясно разбират, че през пролетта информационната кампания, напомпана от западняците, ще се взриви. Те вече не могат да жонглират с темата "химическо оръжие", без да представят факти, те бяха приковани към стената. Сега опитват да играят ва банк", добави тя.

"Няма да се фокусираме върху тази истерици като нещо, което може да блокира или да промени политиката ни".

Захарова обясни, че историята с експулсирането на руски дипломати от Германия, Швеция и Полша не е безпрецедентна, "грубо се повтаря това, което вече сме виждали, това продължава години, десетилетия, векове".

"Хората, имам предвид нашият колективен Запад, защитават собствените си интереси. Когато нямат възможности за еднаква конкуренция, която да се основава на закона и общите правила за регулиране, те започват агресивна политика", коментира тя.

Захарова: С Борел ЕС искаше публично да унижи Русия и се провали

Захарова: С Борел ЕС искаше публично да унижи Русия и се провали

Подкрепата на Запада за Навални е за сдържане, като не им се получи, истерясват