Затворници в бразилския град Манаус взеха седем надзиратели зa заложници по време на бунт, предаде "Ройтерс", позовавайки се на местни медии. Те поискаха  да им бъдат доведени представители на медиите и правозащитни организации, за да бъдат отразени исканията им.

Няма информация за жертви и ранени. Не е ясно и какво точно е довело до бунта, но местните телевизионни канали цитират видео, записано от неидентифициран затворник, който се оплаква от жега и липсата на електричество в затвора.

Инциденти с насилие и бунтове се срещат доста често в затворите в Бразилия. Миналата година над 50 затворници бяха убити по време на битка между две банди.

Манаус, столицата на най-големия щат в Бразилия, е най-силно засегнат от пандемията на коронавирус, като властите трябваше да прибегнат до масови гробове, а болниците вече не се справят с постъпващите пациенти.

Болсонару вбеси мнозина в Бразилия с пренебрежителни думи за жертвите на COVID-19

Болсонару вбеси мнозина в Бразилия с пренебрежителни думи за жертвите на COVID-19

В Бразилия са починали над 5 500 души от коронавируса

Въпреки факта, че Бразилия има най-голям брой случаи на коронавирус в Латинска Америка и е надминал броя на смъртните случаи в Китай, който към момента на написването му е 6 491, президентът Бразилия Жаир Болсонару продължава да омаловажава тежестта на вируса, който по-рано нарича "просто грип".

Припомняме, че при бунт във венецуелски затвор срещу забрана за свиждания загинаха или бяха ранени десетки.