Строителните работи по дългия 2,6 км сегмент на газопровода "Северен поток 2" в сегмента на Германия са завършени, съобщи в понеделник агенция DPA, позовавайки се на компанията Nord Stream 2 AG.

Кремъл се опасява, че нови американски санкции ще затруднят „Северен поток 2”

Кремъл се опасява, че нови американски санкции ще затруднят „Северен поток 2”

Във връзка с подготвяния нов пакет от рестрикции...

Припомняме, че по-рано германският външен министър Хайко Маас повтори в понеделник, че Берлин няма да промени политиката си по отношение на проекта за газопровод "Северен поток 2", направен в партньорство с руската държавна енергийна корпорация "Газпром", независимо какви са вижданията на администрацията на САЩ

Той призна, че Берлин и Вашингтон имат разногласия по някои теми, включително този проект. "Важно е да имаме обща линия по централните стратегически и геополитически въпроси, така че да сме от една и съща страна на полето", каза той.

Германия не се интересува от САЩ за "Северен поток 2"

Германия не се интересува от САЩ за "Северен поток 2"

За Маас е достатъчно Берлин и Вашинготн да са в едно стратегическо и геополитичексо поле

Очаква се тръбопроводът в зоната на Дания да започне в средата на януари, съобщи агенцията. Nord Stream 2 AG ще информира своевременно, добави DPA.

Изграждането на газопровода "Северен поток 2" беше възобновено на 11 декември.

Към днешна дата 94% от проекта са завършени. Строителството бе спряно в края на 2019 г., когато швейцарската компания за полагане на тръби Allseas спря работа поради санкции на САЩ.