Военният арсенал, изпратен на Украйна от съюзниците й и Запада, е "започнал да действа мощно" срещу руските сили. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от в. "Индипендънт".

"Най-накрая се усеща, че артилерията от Запада - оръжията, които получихме от нашите партньори - започна да действа много мощно. Нейната точност е точно такава, каквато е необходима. Нашите защитници нанасят забележителни удари по складове и други обекти, които са важни за логистиката на окупаторите", посочи той в традиционното си нощно обръщение.

Зеленски отбеляза, че в момента украинските войски напредват в южната част на страната, по-конкретно в Херсонската и Запорожката област.

Той бе категоричен, че Киев няма да отстъпи никаква част от земята си на Москва и че "цялата суверенна територия на Украйна ще бъде украинска".

За първи път от началото на войната Русия ще изпрати външния си министър Сергей Лавров на срещата на Г-20, която започва днес в Индонезия, въпреки съпротивата на други страни от групата.

ISW: От 3 юли Кремъл е спрял настъплението в Украйна

ISW: От 3 юли Кремъл е спрял настъплението в Украйна

Русия се подготвя за продължителна война