На съпругата на терориста, който изби 49 души в нощен гей клуб в американския град Орландо, може да ѝ бъдат повдигнати обвинения във връзка с нападението, отбелязват американски медии.  

Уточнява се, че прокурори са свикали голямо жури да разследва Ноор Салман, съпругата на масовия убиец Омар Матийн.

Медиите посочват, че тя е споделила на полицията, че се е опитала да разубеди съпруга си да не атакува нощния клуб „Пулс”.

Нападението във Флорида е най-тежката масова стрелба в новата история на САЩ. 53-ма души бяха ранени, а шестима остават в критично състояние.

Прокурори, цитирани от Fox News, обявиха, че се опитват да повдигнат обвинения на Ноор Салман като съучастник на 49 убийства и 53 опита за убийство, както и за това, че не е предупредила властите за предстоящото нападение.

Вероятно Омар Матийн се е обадил на жена си, докато е бил в клуба и докато е убивал, посочват източници.

Въпреки че Салман е била разпитвана след атаката, която беше извършена рано в неделя, не е била арестувана.

Американскиятсенатор Ангъс Кинг, член на Сенатската комисия по разузнаването, заяви пред СиЕнЕн, че „изглежда тя е имала някакво знание за това какво се случва”.

Във вторник американски медии съобщиха, че Ноор Салман е отишла с Омар Матийн да купят боеприпаси и че също го е завела до нощния клуб „Пулс” преди това, защото той е искал да го проучи.  

Въпреки това тя заявила пред разследващите, че се е опитала да разубеди съпруга си да не извършва нападението.

Бащата на терориста, Седик Матийн, във вторник каза, че Салман, втората съпруга на сина му, се е върнала в апартамента на двойката в понеделник, за да си вземела някакви дрехи.