Предварителните сочат, че в щата Индиана мъжете, които са упражнили правото си на вот, са дали равен брой гласове и за двамата кандидати са президент на САЩ - по 49%.

В щата Кентъки обаче избирателите от мъжки пол са предпочели Маккейн, който води с 58% пред Обама - 40%.

Жените в Индиана, упражнили правото си на глас, са предпочели представителя на демократическата партия Барак Обама, който е спечелил 55% от техния вот. Представителките на нежния пол в Кентъки обаче са заложили на Маккейн - 55% от жените са гласували за него, а 44% - за Обама.

Според данните от проучването в двата щата Обама води в класацията на гласувалите между 18 и 29-годишна възраст. В Индиана 65% от тази възрастова група са заложили на кандидата-демократ, а в Кентъки - 51%.

Предварителното проучване сочи още, че хората на възраст между 30 и 44 години в Индиана са предпочели Барак Обама. В Кентъки обаче същата възрастова група е дала преднина на Маккейн, който има 54% от гласовете им.

Предпочитанията на 45-64-годишнитев двата щата се разминават. В Индиана тази възрастова група е дала повече гласове за Обама - 51%, а в Кентъки - за Маккейн - 61%.

Джон Маккейн убедително е спечелил гласовете на по-възрастните избиратели (65 години и нагоре). И в двата американски щата, където изборният ден вече приключи, гласувалите за него от тази възрастова група са по 59%.