Китайските власти съобщават, че още 38 души са починали от коронавируса 2019-nCoV в рамките на денонощие. Жертвите на болестта вече са най-малко 170, предаде Дойче веле.

По данни на Националната комисия по здравеопазване на Китай, регистрираните случаи на заразени хора вече са 7711, а при други 12167 има съмнение, че са инфектирани с вируса.

Потвърден е и първият случай на заболяването в Тибет - единствената част на страната, където то все още не беше разпространено.

Трима българи се наблюдават за коронавируса от Китай

Трима българи се наблюдават за коронавируса от Китай

От здравното министерство призовават да не се създава паника

Междувременно беше съобщено, че днес в Световната здравна организация ще се проведе извънредно заседание, на което отново ще бъде обсъдена възможността за обявяване на международна извънредна ситуация заради заразата. Информацията беше съобщена в Туитър от генералния директор на СЗО Тедрос Аданом Гебреисус.

Той отбелязва, че само 1% от заболелите са извън Китай. "Но в три други страни е регистрирано предаване на вируса от човек на човек" - посочва директорът на СЗО.

В Германия е първият случай на предаване на коронавируса от човек на човек в Европа

В Германия е първият случай на предаване на коронавируса от човек на човек в Европа

Германец е бил заразен от свой колега, китайска гражданка

Извън Китай към 29 януари са регистрирани над 50 случая. Сред страните, в които е проникнал вирусът, са Австралия, Виетнам, Германия, Канада, Малайзия, ОАЕ, Сингапур, САЩ, Тайланд, Франция, Южна Корея, Япония.