Изпълнителният директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг заяви, че президентските избори в САЩ на 3 ноември ще бъдат тест за работата на екипа, поддържащ социалната мрежа, предаде "Блумбърг".

Четири години продължава вече работата за премахване на чуждата намеса, потискане на избирателите, призиви за насилие и други.

"Честността на изборите е и ще бъде постоянно предизвикателство. Горд съм от работата, която свършихме тук.", каза той.

"Притеснявам се, че тъй като нашата нация е толкова разделена и заради резултатите от изборите отнемат дни или седмици, за да бъдат официално оповестени, съществува риск от граждански вълнения в цялата страна", каза той.

Припомняме, че по-рано Конгресът влезе в сблъсък със Силициевата долина заради правната защита и цензурата в социалните мрежи по време на разгорещено изслушване по-малко от седмица преди президентските избори.

Джак Дорси, изпълнителният директор на "Туитър", призна, че платформите трябва да направят повече, за да "спечелят доверие".

Дорси, шефът на "Фейсбук" Марк Зукърбърг и изпълнителният директор на "Гугъл" Сундар Пичай бяха привикани да дадат показания пред Сената чрез видеовръзка, за да обсъдят закон, известен като Section 230, който защитава техните платформи от поемане на отговорност какво публикуват техните потребители.

Конгресът влезе в сблъсък със Силициевата долина за цензурата

Конгресът влезе в сблъсък със Силициевата долина за цензурата

Джак Дорси, шефът на "Туитър", призна, че платформите трябва да направят повече

На фона на предстоящите избори шефовете на технологичните компании са изправени пред засилващ се натиск да предпазят потребителите от фалшива информация, но в същото време и да останат настрана от политиката.

Републиканците са бесни, че технологичните компании от Силициевата долина потискат консервативните гласове, докато демократите са обезпокоени, че платформите не правят достатъчно в борбата с дезинформацията.

Зукърбърг заяви, че социалната мрежа е готова да работи със законодателите за реформиране на Section 230.