Старши-треньорът на националния отбор по борба (жени) Петър Касабов сподели подробности около подготовката на тима преди старта на Европейското първенство в Италия.

Националките ни са на лагер в Благоевград - локация, която по традиция е сред носещите късмет и положителни емоции на състава ни, а не на последно място предлага и необходимите условия за оптимална подготовка на състезателките ни.

Шампионатът на Стария континент в Рим ще се проведе от 10-и до 16-и февруари.

Ето какво сподели Треньор номер едно на България за 2018 година пред ТОПСПОРТ:

"Всичко в отбора ни е наред. Обстановката е чудесна, няма напрежение и тренировките продължават според планираното. Да, в кръга на шегата, условията са снежни вече, както е в повечето райони. Иначе нищо тук никога не ни е липсвало. Имаме всичко, от което бихме могли да се нуждаем, за провеждането на една солидна подготовка.

Имахме чуждестранни спаринг партньори. Четири момичета от отбора на Алжир се готвеха заедно с нас. Може да се каже, че взаимно си съдействахме, като на тях им предстои шампионат в Африка.

Снимка 431680

Източник: БФБ

Преди началото на Европейското първенство момичетата са съсредоточени и целеустремени. За нас няма голям форум, към който да не подходим оптимално. Европейското си е Европейско. Търсим максимума от възможностите. Целим се възможно най-високо. Няма да се пестим излишно. Ще покажем на какъв етап от подготовката сме.

Снимка 417397

Източник: БФБ

Всяка се готви според изготвения специално за нея хранителен режим. При всеки е индивидуален подходът, за да може да има максимален ефект.

Наблягаме на бързината. Търсим повече енергия и тренираме интензивно, в търсене на тази бързина, за която стана дума. Това ще бъде едно от оръжията ни, както винаги. Остава съвсем малко до Европейското първенство, така че ще използваме силните си страни.

Снимка 431677

Източник: БФБ

Олимпийските квоти. Да. Това е голямата цел. Имаме две квалификации, както знаете. Моето желание е да постигнем колкото се може повече от задачите си още на първата квалификация. Иска ми се повечето квоти там да си ги спечелим.

Снимка 417615

Източник: БФБ

При всеки е различно. Понякога състезанието пред собствени фенове може да е плюс, друг път да е малко по-натоварващо и задължаващо. Ще видим как ще се случат нещата. Заради това и не мога да бъда категоричен дали това, че последната квалификация е в София е със сигурност в наш плюс.

Снимка 431673

Източник: БФБ

Контузиите, слава Богу, са далеч от нас в момента. Има настроение в отбора ни, виждам усмивки, но и целеустременост.

Формата е важна, това е безспорно. Но също толкова важно е и спокойствието. Трябва да има мир в главите на състезателите. Те да са концентрирани и да са наясно какво и как искат да постигнат.

Петър Касабов е рожденик днес

Петър Касабов е рожденик днес

"Пожелаваме здраве, късмет и още много успехи"

Да, хората очакват високи резултати от нас. Очакват максимума. Това сами си го извоювахме и заслужихме. Сега трябва да се съобразяваме с него. Но аз вярвам, че за момичетата ще има положителен ефект от това. Те са големи личности. Изградени характери. Професионалисти. Знаят как да владеят и използват ситуацията", коментира Петър Касабов.

Снимка 431959

Източник: LAP.bg