Двукратният олимпийски и двукратен световен номер едно Роман Власов сподели пред ТОПСПОРТ впечатленията си от проведения в "Арена Монбат" в Русе международен турнир по борба "Дан Колов - Никола Петров".

Надпреварата остави всички предишни върхови постижения по посещаемост в историята, като в нея участие взеха 550 състезатели от над 45 страни.

Снимка 410066

Източник: БФБ

Власов трябваше да се изправи срещу българския национал Даниел Александров във финалната битка от състезанието, в категория до 77 кг при класиците, но докторите му забраниха да се бори. Причината бе огромна аркада, която се отвори над лявото му око с течение на турнира. Така Власов загуби служебно заключителната битка в тази теглова дивизия, а Александров получи пояса "Никола Петров".

"Страхотно състезание. Много борци от различни държави. Конкуренцията беше възможно най-сериозната, като със сигурност всеки имаше възможност да провери какви са способностите му срещу най-добрите опоненти в света. Ако трябва да сме честни, това е чудесно, защото почти на 100% ще се изправим срещу същите състезатели и след това през годината - на Европейското първенство, а и на Мондиала. А знаете колко важни са те, с оглед на предстоящите Олимпийски игри догодина.

Джордан Бароуз: Доволен съм от турнира в България и разбира се от победата ми над Чамизо

Бароуз: Доволен съм от турнира в България и разбира се от победата ми над Чамизо

Срещнах част от сериозните си съперници в категорията тук

Съжалявам, че не успях да взема участие във финала. Даниел Александров е добър борец и щеше да се получи сериозна схватка. Но можете да видите как изглежда веждата ми, така че лекарският щаб, а и от нашия отбор, бяхме единодушни, че така не мога да се боря. Един по-силен натиск и срещата ще трябва да приключи, защото раната ще се отвори.

Радвам се, че публиката тук, в Русе, ме приема толкова добре. Чух преди малко, че казват, че майка ми е българка, но това е по-скоро наполовина вярно. Факт е обаче, че имам и български корени.

Щастлив съм, че руските фенове ме наричат "най-голямата звезда в залата", но нека подчертаем, че докато Валентин Йорданов е в "Арена Монбат", няма как да има по-голяма звезда от него.

Благодаря за поканата и обещавам догодина да се върна пак в страната ви, за да докажа, че мога да бъда сред най-добрите на "Дан Колов - Никола Петров". Ще бъде удоволствие отново да дойда в България", каза Власов.

Даниел Александров, Георги Вангелов и Тайбе Юсеин с най-престижните индивидуални награди от турнира "Дан Колов - Никола Петров"

Даниел Александров, Георги Вангелов и Тайбе Юсеин с най-престижните индивидуални награди от турнира "Дан Колов - Никола Петров"

Националите ни приключиха турнира с общо 6 отличия