News.bg публикува мненията ви без редакция

Имаше София едно много добро училище - Софийската математическа гимназия. Училище с прекрасна компютърна база, училище с успехи на международни олимпиади, училище без нито един наркоман, училище с най-малък процент на пушачите сред учениците му. Неговите възпитаници печелеха медал след медъл за България и влизаха без допълнителни курсове в най-елитните български и чужди университети. Учителите му законно изкарваха по някой лев над мизерните си заплати с организирани курсове за ученици от други училища.

Но някой завидя... Някой, чието дете нямаше достатъчно качества да учи в това училище, по български реши, че щом неговото дете няма да учи там, всичко хубаво в училището трябва да се унищожи.

Една телевизия, без да провери докрай нещата, се намеси и един министър си намери изкупителна жертва - директорът на училището. Оттогава всичко върви надолу - успехите намаляват, учениците и учителите не са това, което бяха, няма пари зи нови компютри, участниците в олимпиади сами трябва да си плащат пътуванията. Хигиената е на много ниско ниво, а ето и сега може би не случайно се появи и менингит сред учениците и отне един млад живот.


Пиша ви това с много мъка, защото единият ми син завърши преди няколко години това училище (сега е в елитен колеж в САЩ), а другият с много труд успя да влезе в училището и с очите си виждам промяната. Искрено се надявам някой да анализира ситуацията трезво и докато е време, да се преосмислят нещата.